Friday, February 17, 2012

Lisää ihania nukkiskirjoja - More wonderful dollhouse books

Loput synttärikirjoistani tulivat postissa - kiitos taas Heli ja mamma <3

The rest of my birthday books came in the mail - thanks again Heli and mom <3

Taaskaan en ole kerennyt kuin selailemaan näitä uusia kirjoja, mut laitetaan nyt ensivaikutelmia sentään :)

I've again of course only had time to skim these, but here are a few first impressions :)


Jean Nisbettin kirja nimensä mukaisesti paksu opus, jossa on paljon upeita kuvia, kattaen niin perinteiset tyylisuunnat kuin modernit aikakaudet. Ohjeita on jonkun verran, samoin vinkkejä niin keräilijöille kuin näpertelijöille. 1/24-skaalan töille on myös oma osionsa. Vaikuttaa tuhdilta tietopaketilta - kuvat on inspiroivia ja ohjeet yksinkertaisia ja selkeitä.

Jean Nisbett's book is true to its name: a big 'un with lots of gorgeous pics, tips and instructions that cover the traditonal period projects as well as modern ones. There's something for both builders and collectors and also a chapter on 1/24 scale projects. This appears to be a useful encyclopedia of sorts - the pics are inspiring and the instructions look simple and clear.


Tää on upea kirja oman nukkekodin rakentamisesta ja kattaa kuusi projektia, verrattain yksinkertaisesta monimutkaisempaan - joskin tämmösen ummikon silmin yksinkertasinkin näyttää ydinfysiikalta - mutta upeelta! Ja kutkuttavalta - tuun taatusti kokeilemaan näitä jonain päivänä *toivoo pääsevänsä sille tasolle joskus* kirjassa on siis yksityiskohtaset piirrustukset ja ohjeet kuuteen projektiin - löytyy viktoriaaninen kauppa, yrjöjenaikainen talo, olkikattoinen mökki, kalastajamökki ja tudortyylinen talo.

This is a fabulous book on building your own dolls' houses from scratch, with detailed instructions from relatively simple designs to more complex ones - although to the eyes like a complete novice like me, they all look daunting - but fabulous! And inviting - I will definitely try my hand at these eventually! The plans are for 6 houses: a Victorian shop, a Georgian house, a thatched cottage, a fisherman's cottage and a Tudor house.
Tää näyttää aivan erityisen mielenkiintoselta - ohjeet ovat yksinkertasia ja selkeitä ja ne on esitetty tavalla, joka oikeen kutsuu kokeilemaan niitä. Kuvat ja ideat on komeita mutta vaikuttavat sellaisilta, joita alottelijakin vois uskaltautua kokeilemaan. Kivaa tässä on myös, että kierrätysideoita on paljon ja sekin tekee tästä jotenkin helpommin lähestyttävän, eritoten tämmöiselle vähävaraiselle näpertelijälle. Ensivaikutelma on, että tästä saattaa tulla mun lemppari :)

This book is particularly interesting - the instructions are simple and clear and they are presented in a very appealing way, which invites the reader to try them. The pics and ideas are impressive yet seem acessible even to the novice. Another very nice aspect of the book is that it contans a lot of ideas for recycling materials and that too makes it appealing, particularly for someone with a small budget. My first impresson is that this may become my favorite :)

1 comment:

Heli ja Hiba said...

Tää oli helppo hankinta ;) Sen kuin vaan klikkas kirjat nettikuvastosta ja maksoi laskun ;) Pitää tulla katsomaan joku kaunis päivä että mitä kaikkea sieltä löytyykään..